Dockmöbler

Som en specialite har jag börjat att göra dockmöbler i utförande av "stockmöbler". Jag använder grangren som material och sammanfogar dem enbart med lim och träplugg. Alla möbler är lackade för att tåla fukt. De är i mycket starkt utförande och håller att leka ganska våldsamt med.

Man kan med fördel använda dessa möbler till prydnad t ex till jul då jag själv brukar ställa en möbel med tomtar på köksbordet.

 

 

Produkter Beställning

 

Denna möbel är ursprunget till min tillverkning. Den består av ett fristående bord och två bänkar med ryggstöd. Matgerialet är grangren som kluvets och slipats och fogats tillsammans med små grangren som plugg. När man ser ådringen i träet och möbeln som helhet, ser man också att den skulle pryda sin plats utanför dockskåpet, t ex i ett fönster eller på matbordet med några tomtar eller dockor som livar upp bilden. Storlek på gruppen ca 15 x 20 cm.
Artikel nr 3001
Pris 380kr

 

 

Detta är ett ställe dit dockorna kan gå och grilla och leva vildmarksliv. Det består av ett vindskydd med grillplats och två bänkar. Allt är tillverkat i grangren. Även detta pryder sin plats och kan med fördel ges bort som precent till någon som älskar att vara ute i naturen. Storlek på hela gruppen är ca 25 x 30 cm.
Artikelnr 3002
Pris 500 kr

 

 

Här är en traditionell rastplatsmöbel. Här sitter bänkar och bord ihop och är som de andra stockmöblerna gjorda i grangren och sammanfogad med lim och små pluggar. Även denna möbel är mycket vacker och kan med fördel användas som prydnad. Den är också mycket hållbar att leka med. Barn som leker med s k finger-skateboard har också sett möjligheten att leka med dessa möbler. Storlek på detta bord är ca 15 x 20 cm.
Artikelnr 3003
Pris320 kr

 

Vill man leka med en grillplats som har allt vad en grillplats skall ha (det enda är kanske att man bör inte elda i denna). Det är en riktig eldplats med krok för upphängning av kaffepannan och så är det fyra bänkar till, allt i stockmodell. Allt är sammnfogat med lim och plugg och därefter lackat för att tåla fukt. Storlek på hela gruppen ca 18 x 18 cm.
Artikelnr 3004
Pris 400 kr

 

 

Den här gruppen är lite enklare. En kraftig gren utsågad som en bred "planka" utgör bordsskivan och den placeras på ett par liknande till ben. Allt är pluggat och limmat. Bänkarna är också som en delad stock och benen är utsågade. Storlek ca 15 x 15 cm.
Artikelnr 3005
Pris 220 kr

 

 

 

Jag gör också några lite modernare utemöbler till dockskåpet. Denna gruppen består av två soffor, två fotöljer och ett bord. Det är vanligt trä som sågats och fogats samman med lim, inget metall i denna grupp heller. Gruppen på bilden är betsad och därefter lackad men gruppen går att få även obetsad. Storleken på denna grupp är ca 20 x 25 cm. Ange vid beställning om du vill ha en färgad eller ofärgad grupp.
Artikelnr 3050
Pris 240 kr

 

Detta är en liten enklare form av rastplatsmöbler som man ofta hittar på rasteplatser eller serveringar utefter våra vägar. Nu kan dockorna också ta en paus när de är ute och åker. Finns både betsade och ofärgade. Storlek ca 14 x 14 cm.
Artikelnr 3051
Pris 140 kr